Parasztház felújítás, vályog, kert, gyümölcsös, szőlő, bor. Hétvégék falun. www.paraszthaz.com

2007-11-17

hálószoba

A ház átrendezésére vonatkozó ötlet nem csak múló fellángolás volt. Ha már rendbetettük a tiszta szobát, gyorsan tovább is léptünk az ügyben. Összepakoltunk, majd átmenetileg az összes bútor a padlásra került. Remélem nem sokáig és jövőre tényleg elkészül az istálló helyén (vagyis az istállóban) a vendégszoba.

A leendő nappalit szintén szétbontottuk, a megüresedett tiszta szoba pedig az ágy és a kisszekrények átcipelésével hálószobává alakult.



Az átcuccolás után még inkább úgy érzem, jó döntés volt a szobacsere. Eddig a hálószoba nem volt jó helyen, mert 'átjáró' volt, hiszen ezen keresztül lehetett eljutni a fürdőbe. Ezzel szemben most zártabb helyre került az alvás, a középső szoba viszont hibátlan nappali lesz. Már csak a bútort kell ide kitalálni és valami jó nevet a nappali helyett. Mondjuk...?

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

TISZTA SZOBA!! Te :)))
Trú

Névtelen írta...

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy a tornácablakoknak mekkora a mérete? Ahogy elnéztem a képeket, kb. 120 cm széles és 150 cm magasak lehetnek. Tavaly vettünk párommal egy parasztházat, és az összes ablakot cserélni kell, illetve van olyan helyiség, ahol csak egy kicsike ablak van, mert régen valószínüleg kamrának használhatták. Nekem nagy a fényigényem, de bumszli ablakkokkal sem szeretném rontani az összképet. A te házadon jól mutatnak azok a nagy osztott ablakok.

Köszi a választ.

Üdv,
Adrienn

bs írta...

A pontos méreteket nem tudom, de szerintem biztosan nincs 150x120. Ezek eredeti ablakok, ez fontos volt a ház vásárlásakor. Ha az ablakokat ki is cseréled, szerintem a méretet ne változtasd, mert az tényleg elrontja az összképet.

Ecka írta...

Mifelénk "pitar"-nak (pitvar)hívták ezt a helyiséget. Persze az Abaújban van... volt. :(

Névtelen írta...

Mi a neve a tisztaszobában lévő kis szekrénynek?
Bocsi hogy zavarlak!